UN JOC PER A CADA DIA:
Per trencar la monotonia de la teòrica, del fet d'estar asseguts durant cinc hores diàries i per formar més dinàmica i divertiment en el grup i les classes hem pensat que podem fer un petit joc cada dia.
Es tracta de que cada dia un membre del grup del curs porti un joc preparat i durant la mitja part el portem en pràctica.
1: El psicòleg
Hi pot jugar tanta gent com vulgui. Dues persones es posen al mig del cercle que forma la resta del grup. Tots els que són part del cercle tenen una malaltia (es creuen que són la persona del costat). Els dos que estàn al centre han d'anar fent preguntes de si/no a cada persona del cercle. S'ha de contestar si o no pensant com si fóssiu la persona de costat dret. Si no s'encerta la resposta l'afectat diu PSICÒLEG i es canvien tots de lloc i així fins que els dos del mig encerten quina és la malatia que afecta als membres del cercle.
Aquest joc el va proposar l'Olga.
Va adreçat a gent de totes les edats. No és necessari cap tipus de material. És un joc que es pot fer a qualsevol lloc, tan interior com exterior. És un joc cooperatiu ja que es juga en grup i hi ha un mateix objectiu i a l'hora cognitiu, ja que desenvolupes l'atenció.
2: Conillets sortiu
Hi pot jugar tanta gent com vulgui. Una persona es posa al mig de l'espai amb els ulls tancats i la resta del grup al seu costat amb els ulls oberts i tocant a la persona del centre de la manera que vulguin. Aquesta començarà a comtar fins a 10 i tots s'amaguen. Un cop ha acabat de comtar obre els ulls i fa tres passes cap a on vulgui i mira si veu a algú i si el veu queda eliminat, després torna al lloc on era i fa tres passes més cap a una altra direcció i mira si veu a algú, un cop ja no veu a ningú més crida CONILLETS SORTIU i tothom ha de sortir. Torna a tancar els ulls i aquest cop contarà fins a 9, i després fins a 8, i anar restant fins que quedin tots eliminats. Guanya el que no troben o l'últim que queda eliminat.
Aquest joc el va proposar l'Edurne
Hi pot jugar gent de totes les edats. Però és més adequat per a nens ja que tenen més facilitat per amagar-se. El lloc ideal per a jugar-hi és a l'exterior en un bosc per exemple però es pot adaptar per fer-lo a l'interior. És un joc motor i fomenta l'agilitat visual.
3: L'assassí
Com més gent hi jugui millor. Es fan tans paperets com gent hi ha per jugar. Un ha de dir assassí, un altra policia, un altra que digui metge i la resta han de dir poble. Estem tots en cercle i cadascú representa el personatge que li ha tocat segons el paperet. Ningú pot saber què ha tocat a l'altra gent. L'ASSASSÍ ha de matar a la gent clocant l'ull, el metge salva la gent que han matat tirante-ls'hi petons i el policia ha d'endevinar qui és l'assassí per poder-lo detenir. Si et maten has de creuar els braços per tal de que el metge sàpiga que estàs mort i et pugui salvar tiran-te un petonet. El joc s'acaba quan el policia descobreix qui és l'assassí o quan està tothom mort. Si maten al metge no es salva.
Aquest joc el va proposar l'Eli
Apte per a gent de totes les edats. Es pot fer a qualsevol lloc i l'unic material necessari és paper i bolígraf per tal de assignar un personatge a cadascú. És un joc que fomenta l'atenció.
4: Pedra, paper, tisores
Es juga per parelles. La pedra es representa amb el puny tancat. El paper amb la ma oberta i les tisores amb la ma tancada i dos dits oberts. El paper anul.la la pedre, les tisores anul.len el paper i la pedra anul.la les tisores. Ens posem per parelles i amb una ma a darrera l'esquena i l'altra servirà per comtar els punts que té cadascú. Es canta un dos tres, PEDRA, PAPER, TISORES, un dos tres i tots dos a la vegada treuen la ma de darrera l'esquena simulant pedra, paper o tisores. El que guanya es posa un punt i així fins que un dels dos aconsegueix tans punts com han acordat avans. Si hi ha més d'una parella es pot fer una competició i anar jugant els que han guanyat fins que quedi un guanyador.
Aquest joc el va proposar l'Eva
És un joc competitiu en el qual es fomenta la observació, i interpretació psicològica, observant si el contrincant fa sempre els mateixos moviments... És un joc de tota la vida. En un moment concret pot servir per decidir alguna cosa, per exemple mar o muntanya i el que guanya decideix. Hi pot jugar tothom i de totes les edats. Apte per jugar-hi a qualsevol lloc.
5.El presoner
S'hi juga en grup, quants més millor. Tots en cercle agafats de les mans i dues persones queden al mig que són els PRESONERS. Els presoners han d'intentar sortir del cercle. Els del cercle no poden desfer-se de les mans ni tocar als presoners volguen. No es val fer empemtes, tirar cosses, ni res per l'estil. S'acaba el joc quan es desfà el cercle o quan els presoners han aconseguit sortir.
Aquest joc ha estat proposat per la Montse.
És un joc cooperatiu que fomenta l'agilitat i l'atenciò. Es sol practicar a l'exterior però es pot adaptar per jugar-hi a l'interior si hi ha espai.